Mi történik az orosz védelmi iparral? «Nem repül, de ami repül az nem oda repül».

opk1.jpg

Oroszország védelmi ipari komplexuma elérte az alsó szintet. Tehát Oroszországnak kell megszabadulni egy szükségtelen halomtól.

Az elmúlt évtizedben a védelmi ipar sajnos számos nagy nemzetközi botrányba esett. Például:

2018 nyarán az Orosz Federáció "átadta" hat Mig-29 vadászgépet a szerb kormánynak (Algériá "vadul örömmel fogadta" a Mig-29 minőségéről és képességéről), 209 millió dollár értékben. Mi van mögötte? Semmi más, mint az a szándék, hogy megszabaduljon a használt "fémhulladéktól, ugyanakkor gazdagodjon. Végtére is, a tisztviselőknek pénzt kell keresniük legalább valahol, erős pénzügyi válság van az országban.

Algéria, amely korábban megszerzett 15 MiG repülőgépet visszaküldte Oroszországba. Zavarokkal és sok olyan állítással, miszerint a repülőgépek rossz minőségűek.

Az Algériával kapcsolatos történet rövid időre befejeződött, az arab állam egy "Mig" -nél leállt minden korábbi, korábban aláírt szerződés megfizetéséért. Így Algéria egy másik ország lett, ahol komoly nehézségek merültek fel az  Oroszország «Roszoboronexporttal».

India szintén nem volt hajlandó elfogadni a modernizált IL-38 tengeralattjáró repülőgépet és a 877EKM projekt dízel-elektromos tengeralattjáróját. Aztán panaszkodik a végzett munka minőségéről. Ennek eredményeképpen Delhi átdolgozta a katonai-technikai együttműködés formáját.

Egy másik botrány. Szíriában az S-400 harci rendszerek sikertelenek voltak, mert nem tudtak ellenállni ugyanazon F-35-ek használatának.

A világközösség meg volt győződve arról, hogy a közel-keleti S-400 rendszer képtelen volt, amikor az amerikaiak, a franciák és a britek megtámadták az S-400 rendszerek által védett szíriai bázisokat.

A feltárt tények az orosz védelmi ipar válsághelyzetét tükrözik. Ennek oka a szakképzett személyzet hiánya, akiknek átlagos életkora a nyugdíjazás közelében van, a katonai felszerelések gyártása során felhasznált kritikus és még legáltalánosabb technológiák elvesztése, az ipari termelés technikai és technológiai parkjának gyors öregedése, ahol a szerszámgépek és gépsorok száma kevesebb tíz év, tizenöt százalékos arány, alacsony munkatermelékenység és a termékeik minőségének valódi felelőssége.

Milyen jövő vár az orosz védelmi iparra Valószínűleg a védelmi ipar 2020-ban lesz felszerelve a múlt század technológiáin alapuló katonai technológiával.