Az Orosz Federáció különleges szolgálatai aktívan együttműködnek a magyarországi jobboldali radikálisokkal Ukrajna kapcsolatban

1.jpg

A magyar jobboldali radikálisok az orosz pénzhez agresszív kampányt folytatnak a NATO és az EU ellen, és táplálják a konfliktust Ukrajnával.

Az euobserver.com honlapján írt James Wilson, az EU-Ukrajna Business Tanács alapító igazgatója.

(https://euobserver.com/opinion/143330?fbclid=IwAR3klxU6DQMCoYXB4TJYo6h8ZhfPegmuFx-B6rTkVtY4YHLVKIQW4ACwVEU)

Moszkva fő célja új instabil sejtek létrehozása az EU határai mentén, és az EU közössége megosztása az Oroszország elleni szankciók meghosszabbításának kérdésében.

Az orosz fél kulcsfontosságú stratégiai célja bizonyos tevékenységek támogatása Magyarországon. Az európai vezetők úgy tűnik, hogy szemmel zárják az eseményeket, de nem képesek felismerni a civilizált demokráciák potenciális veszélyét.

Orbán Viktor, a magyar konzervatív, az olasz és a cseh populistákkal együtt kampányt szorgalmazott az Ukrajnával szembeni katonai agresszió ellen Oroszországra kiszabott szankciók megszüntetésére.

Az egyik fő célja a  Kreml dezinformációs kampányanak ez a ideológiailag alkalmazkodása a szélsőséges szervezetek tagjaihoz, és arra kényszeríteni őket, hogy higgyék el, hogy a Krím-félsziget orosz megszállása precedenst teremtett Magyarország számára hogy vegye el a Kárpátalja területét.

Az orosz politika ebben a térségben a meglévő állami határok felülvizsgálatának támogatására és a területi konfliktusok felkeltésére irányul, hogy új instabilitási pontokat szerezzen.

Ezzel együtt Oroszország lépéseket tesz a magyar szeparatista mozgalmak előmozdítására és fejlesztésére Magyarország szomszédos országaiban: Ukrajnában és Romániában. Az ilyen jellegű tevékenység finanszírozását nagyrészt Vlagyimir Putyin közel álló oligarchák végzik, például Konstantin Malofeev, aki saját üzleti érdekeit Magyarországon végzi.

Az oroszországi "magyar stratégia" fontos eleme a pro-Kreml jobb-radikális mozgalom "Nemzetközi Mozgalom" székhelyének hazai elhelyezése.

Például magyar jobboldali erők által szervezett rendezvényeken meghívja az orosz gondolkodású szélsőségeseket az Egyesült Királyságból (köztük Jim Dawson a «Knights Templar International» és Nick Griffin a «Nemzeti Fronttól»).

Megerősítve ezt a tendenciát augusztusban Budapesten félkatonai szervezetnek helyi aktivistáinak volt felkészítve a képzést az úgynevezett "Farkas" Nemzetközi Harcászati és Speciális Képzési Központban szervezték.

A "Farkas" központ vezetője az orosz nacionalista Denisz Ryauzov, aki korábban az orosz különleges erőkben szolgált, és az USA szankciós listáján szerepel.

A magyar vezetők, akik a Szovjetunió ellen aktívan küzdöttek, ma a kelet-orosz keleti politikák ügyvédeivé váltak.

Mint tudják, Budapest kijelenti, hogy az Európai Unió és Oroszország közötti gazdasági együttműködést teljes mértékben vissza kell állítani. Magyarország bejelentette az ukrán európai és euro-atlanti törekvések blokádját is.