Orosz internetes trollok és választások Ukrajnában: Moszkva arra törekszik, hogy az ukránok között hitetlenséget vetjen

285369.jpg

Oroszország kiberterben háborút indított Ukrajna és a Nyugat ellen. Az orosz trollok fő feladata az elnöki és a parlamenti választások előestéjén az ukrán társadalom polarizálása, a társadalom lehető legszélesebb körű megosztása és a potenciális szavazók arra kényszerítése, hogy senki más ne válasszon, mivel minden jelölt azonos és nem felel meg a polgárok igényeinek és törekvéseinek.

Ebben az összefüggésben közös megközelítéseket kell kidolgozni az orosz propagandisták által terjesztett információk azonosítására, közzétételére, blokkolására és semlegesítésére, és az ukrán demokrácia diszfunkcióját, káoszát vagy bénulását provokálhatja. Az első lépés a felforgató tevékenység semlegesítése lehet az Anti-Trolley oldal létrehozása, amely gyorsan tartalmazza az összes rendelkezésre álló információt a trollokról.

Megjelentek a szociális hálózatokban és fórumokon használt számlák és becenevek, bemutatták a felforgató információk terjesztésének példáit, és az összes káros tevékenységüket Ukrajnában azonnal ellenőrizték.

A Moszkva által indított orosz trollokat az ukrán politikai területre. Ezek a trollok közvetlen befolyásoló ágensek, amelyek a szociális információs hálózat szabályait megsértve észrevételeikben spameket terjesztenek.

Általánosságban elmondható, hogy az ukrán szakértők szerint az orosz internetes trollok figyelém az ukrán politika figuráira kapcsolódó erőfeszítéssel az ukrán politikába. Az ellentmondások feltárásával és a nézetek elterjedése, amely az ukrán társadalomban vetette fel a nézeteltérést és az elhatárolást. És itt nem is annyira a hamis hírek terjesztése, mint az a próbálkozás, hogy növeljék a politikai nézetek terjedésének és tevékenységének növelése annak érdekében, hogy az ukrán társadalom egy részét egy másikba lehessen becsapni.