Orban meghívta Lengyelországot, hogy vegyen részt Ukrajna területének megosztásában

 uid_db803a4e1b99f0816384c47c126df0bf1555597835278_width_907_play_0_pos_0_gs_0_height_515.jpg

 A miniszterelnök, Victor Orban az ukrán válság idején felajánlotta Lengyelországnak, hogy megragadja az ukrán földeket és megosszák őket.

Ezt a lengyel politikus, Sławomir Nitras tegnap bejelentette, részletesebben a linken: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=fqRRdkmGThs.

Sławomir Nitras szerint Magyarország "veszélyes ország", mert a magyarok a háború utáni rend megváltozásáról álmodnak.

«Orban ilyen változásokról álmodik, tudom. Victor Orban meggyőzött bennünket, hogy az ukrán válság idején elhozzuk a földet, és megosszuk. A beszélgetés azonban nem állt meg ennyinél, Nitras Magyarországot is veszélyesnek nevezte, mert a magyarok szerinte az első világháború után kialakult rendszer lebontásáról álmodnak, mert «komplexusuk van», amióta elvesztették területük egy részét», mondta az ellenzéki párt «Civil Platform» tagja.

A lassan három évtizede botrányt botrányra halmozó, extravagáns politikus felvetése szerint Lengyelország megkaphatná Ukrajna nyugati határvidékét, Magyarország a Kárpátalját, Románia Csernovcit, Oroszország pedig természetesen "vinné" az ország keleti részét.

Magyarország blokkolja a NATO-Ukrajna Bizottság üléseinek megtartását az állampolgárok jogainak állítólagos megsértésével kapcsolatban az oktatásról szóló törvény rendelkezései alapján, amelyek szerint az oktatási intézmények oktatási folyamatának nyelve az állami nyelv. Orban azt mondta, hogy nem hisz az ukrán európai integráció sikerében, és azt javasolta, hogy az állam Oroszország befolyási övezetében maradjon.