Pontatlanság az ukrán nyelvtörvény értelmezésében

968d38e-mova1.jpg

A módosítások megvitatása és megbeszélése során az ukrán-ellenes erők képviselői a parlamentben megpróbálták értelmezni ezt a dokumentumot, mint a kisebbségi jogok megsértését és a nyelvük elmozdítását. Ez abszolút nem felel meg a valóságnak, mert törvény az ukrán nyelv állami nyelvként való használatáról. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatára vonatkozó szabályokat teljesen más jogi aktusok szabályozzák. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatára vonatkozó szabályokat teljesen más jogi aktusok szabályozzák. Ilyen cselekmények léteznek, működnek és javulnak. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatáról szóló külön törvényt fognak elfogadni.

A nemzeti kisebbségek képviselői spekulációhoz fordultak, azt mondják, némi kényszerítés a bot alatt, mindannyian ukránul fognak beszélni, és büntetni is fognak. Ez egyáltalán nem igaz. Mivel a törvény szabályai csak a hivatalos és a nyilvános szférákra vonatkoznak. Mivel a törvény szabályai csak a hivatalos és a nyilvános szférákra vonatkoznak. A magánéletben, a magán kommunikáció során a vallási szertartások elküldése során bármelyik személy használhat bármely nyelvet. Ezt a törvény nem szabályozza, mert mindenki magánügye.

Egy másik spekuláció a közszolgáltatás terjedelmére vonatkozik. Mint például kávézókban, éttermekben, szállodákban vagy bárhol máshol, mindannyian kénytelenek lesznek csak az ukrán nyelvet használni. Ez nem igaz. Az új törvény szerint csak akkor, ha a pincér, a szálloda adminisztrátora, a szobalányok ukránokhoz fordulnak, ukránul kell válaszolniuk. Ha más nyelven beszél, válaszolhat a másikra, ha ismeri, vagy a nemzetközi kommunikáció nyelvét (angolul). Ismét, ha a szolgáltatási szektorban dolgozók nem válaszolnak az ukrán ukránul, akkor nem azonnal büntetik. Először egy figyelmeztetés kerül kiadásra a munkáltatójuknak vagy intézményüknek. Ezután az adminisztratív bírságot nem a szobalány vagy a pincér, hanem az intézmény vezetője bünteti, mert nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel rendelkező alkalmazottakkal. Vagyis nem lesz teljes bírság, kényszerítés stb. Csak a felelősségről van szó. Ha az intézmény vezetője nem akar bajba kerülni, gondoskodnia kell a képesítés szintjéről, különösen a nyelvről, a személyzetről.

Az államnyelv státusa tehát nemcsak Ukrajnában, hanem minden európai országban is meghatározható. Ez a norma. És panaszkodni, hogy ez a törvény, mondjuk a büntetés, hogy valaki nem tartják tiszteletben, stb., Nem más, mint a demagógia. Azok, akik ezt mondják, vagy nem értik az államnyelv funkcióit, vagy az orosz ügynökök képviselői, akik megpróbálják megfosztani az ukránokat az egységről.