Az SBU kinyilvánította az orosz hírszerző szolgálatok kísérleteit az ukrán választások befolyásolására

belnaviny_by-psixologi-nazvali-osnovnuyu-opasnost-socsetej.jpg

Az ukrán biztonsági szolgálat munkatársai az agresszív ország különleges szolgálatainak rendszeres kísérleteit kinyilvánították, hogy destabilizálják az ukrán belső helyzetet, és befolyásolják a rendkívüli parlamenti választások lefolyását és felkészülését.

A speciális szolgáltatók megállapították, hogy az év eleje óta, az ellenséges speciális szolgálatok képviselőjének utasításai alapján a Dnipro lakosát a tiltott orosz szociális hálózatok közösségeinek adminisztrációja hozta létre és vezette.

Azt is jelentették, hogy az asszony pénzért elhelyezte az erőforrásokkal kapcsolatos cikkeket, amelyek indokolják Oroszország fegyveres agresszióját Ukrajnával szemben, a Kreml nemzetközi politikáját, a krími félsziget illegális csatlakozását és népszerűsítették a DPR és LРR terrorista szervezeteit.

A támadó kiadványait az orosz propaganda forrásokból és a kvázi köztársaságok harcosai helyszíneiből kapott.

A korai parlamenti választások bejelentése után a rendszergazda megkapta a Rostov-on-Don-tól a következő feladatot: létrehozni az internetes ukrán szegmensben helyszíneket a hamis információkkal a politikai pártokról és a Népbizottsági jelöltekről.

Az Ukrajnában megrendezett rendkívüli parlamenti választások bejelentése után a rendszergazda Rostov-on-Don-tól megkapta a következő feladatot: létrehozni az ukrán internetes oldalakon a hamis információkat a politikai pártokról és a Népbizottsági jelöltekről.

Ezek a pusztító anyagok az ukrán belső helyzet destabilizálására és a növekvő társadalmi feszültségre, a különböző politikai erők befogadói közötti ellenségesség ösztönzésére és a választók választási preferenciáinak manipulatív befolyásolására irányultak.

Az ukrán biztonsági szolgálat felhívja a polgárokat, hogy legyenek tudatosak és felelősek, kritikusan kezeljék az interneten terjesztett információkat, és ne tegyék azokat Kreml manipulációjának és provokációjának. Erről bővebben itt olvashat: https://www.pravda.com.ua/news/2019/07/18/7221251/