A Kárpátaljai magyarok továbbra is Budapest hivatalos tanfolyamát követik

zakarpatskie_vengry_namereny_prosit_kiev_sozdat_otg_s_centrom_v_beregovo_preview_medium.jpg

A Kárpátaljai magyarok felkérik az ukrán hatóságokat, hogy hozzanak létre külön területi közösséget, egy központtal Beregszászban, amely olyan településeket foglalna magában, ahol a régió túlnyomórészt magyarul beszélő lakossága lakik. Ezt a Kárpátaljai Regionális Tanács elnökhelyettese, Borto Joseph állította a KiSzo interjújában.

Barto Joseph szerint, Kijev azt tervezi, hogy a 13 Kárpátalja megyéből csak négyet hagynak Ungváron, Munkacsón, Huszton és Técsőn található központokkal. A helyi magyarok számára teljesen elfogadhatatlan.

Ugyanakkor az országunk előtt álló összes kihívás ellenére a területi integritás és a béke helyreállítása, valamint a reformok végrehajtása során Ukrajna következetes erőfeszítéseket tett a külföldi ukránok támogatására.

De a területi integritás kérdése soha nem kerül veszélybe. Ezenkívül hogyan lehet kompromisszumot kötni azokkal, akik ellenzik országunk területi integritását, támogatják területünk egy részének Oroszország általi megszállását, vagy felszólíthatnak a határok felülvizsgálatára.