A közösségi hálózatok népszerű csoportjai irányíthatják az FSB-t

 

A Kreml célja Ukrajna összetörése, rágalmazása és felosztása. Ezért az agresszív ország folyamatosan harcol velünk minden fronton. Az orosz szolgálatok háborút folytatnak minden fronton, a Donbass-ban és a közösségi hálózatokon. Pszeudopatriotikus csoportok létrehozásával a közösségi hálózatokon, és hamis információkat helyezve oda, hogy befolyásolja polgáraink gondolatait, és ösztönözze őket az ukránellenes/oroszellenes előadásokra. A biztonsági szolgálat személyzete gyakran érvényteleníti erőfeszítéseit. A Facebook-nak száz ukrán oldalt, csoportot és fiókot kellett törölnie, amelyek orosz hamisítványokat terjesztettek Ukrajnáról.

Bárki bejuthat az orosz különleges szolgálatok ügyesen elhelyezett csapdájába. Erről Oleg Szamojlenko, az állami érdekek ellentétes hírekkel foglalkozó osztályának az SBU információbiztonsága területén működő tisztviselője mondta el.

Megfelelően és célszerűen hajtva végre polgárháborúba vezethet bennünket.

Az ilyen technológiák egyik legszembetűnőbb példája az Orosz Föderáció polgára, Szergej Zsuk (más néven Stepan Mazur, más néven Mikola Gajduk) tevékenysége. 2017 februárjában felfedtük őt, és biztosítottuk a számlák blokkolását, amelyeket a közösségi hálózatokon hozott létre és kezelt: «Ukrajna hazafiai», «ukrán forradalom», «mindenki Majdanra, «az Útmutató forradalmának előmozdítása», «Majdan-3», «Mi - Ukrajna hazafisai». Ezeknek a fiókoknak a teljes közönsége elérte a fél millió felhasználót.

 

Hazatérve a háborúból, a Szergej Zsuk átképzte magát az információs front harcosa, és elkezdett lemásolni az ukrán hazafiat, aki az ukrán békéért küzd..

Megállapítást nyert, hogy az ukrajnai helyzet destabilizálása és súlyosbítása érdekében, az elnök- és parlamenti választások előestéjén, Zsuk új, nagyszabású projektet hozott létre - az ukrán nemzeti hazafis csoportot. Regisztrált a Facebook-on, a Twitter-en, az Instagram-on és a YouTube-on. Vagyis jelen van a legnépszerűbb közösségi hálózatokban. És a különösen fontos üzenetek terjesztésére a bogár aktívan hírvivőket használ - Telegram és Viber.

Az ukrán tisztviselők bebizonyították, hogy az ukrajnai helyzet destabilizálása és súlyosbítása érdekében az elnök- és parlamenti választások előtt Szergej Zsuk új nagyszabású projektet hozott létre: «az ukrán nemzeti hazafiak csoportját». Az uj projektet regisztrált a Facebook-on, a Twitter-en, az Instagram-on és a YouTube-on. Ezt képviselik a legnépszerűbb közösségi hálózatok.

Csak a Facebookon 170 ezer követője van. Ezek Kijev, Kharkov, Dnyeper stb. Lakosai - Ukrajna egész területéről.

Ez a csoport aktívan ír olyan akciókról és gyűlésekről, amelyek valódi nemzeti-hazafias mozgalmakat szerveznek. Például információ a tiltakozásról «Ni Kapituljacii!» Szergej Zsuk azonnal közzétette, miután azok valódi számlákban megjelentek.

A Szergej Zsuk nemcsak «az ukrán National Patriot csoportot» hozta létre, hanem a kisebb közönségeket is – «az ukrán elnök Radnikja» (több mint húsz ezer követővel), «a 9. kattintás Verhovna Rada» (hat ezer ember), 73% (kettő ezer), «Bohóc» (körülbelül ezer, másnap az oldal le volt tiltva), «Nі kapitulоacii» (már törölve), «Igazság az ATO-ról és Maidanról» (több mint ezer ember), «UPA március» «Zakhistimo Ukrainsky Zemlyu»(szintén már törölve).

A cél - az eltérések elvetése az ukránok legalább egy részében - elérte. Sőt, mindig nagyon trükkös provokatív kérdéseket tesz fel, amelyek megvitatása után az emberek szinte készek bizonyos cselekmények elkövetésére, beleértve az illegális cselekedeteket is. Vagyis ha helyesen és célszerűen hajtjuk végre ezeket a tevékenységeket, akkor valóban polgárháborúba kerülhetünk.

A kutatások azt mutatják, hogy az utóbbi években az emberek jobban bíznak a közösségi hálózatokban, mint a televízióban és a nyomtatott médiában. Az ellenfelek ezt használják az elferdített információk feltárására és a köztudat manipulálására. Ez egy nagyon súlyos globális probléma.

Sokan most ülnek a közösségi hálózatokon. Ezért meg kell tanulnia minden információ ellenőrzését. Ez nem nehéz. Valódi felhasználóval mindig megtalálja a fényképeit, néhány adatot róla, szövegeket és videókat, amelyeket közzétesz, „tetszik” vagy „szuper” jeleket. És ha csak egy fotó található a fiókban és néhány másolat, akkor azonnal vigyáznia kell. Ha meghívást kap egy csoportra, akkor derítse ki a rendszergazdát, és alaposan tanulmányozza a profilját. A tech technikai támogatás most a Facebook kék pipát helyez a csoportok oldalára. Ez azt jelenti, hogy az ellenőrzés befejeződött, és az oldal eredeti.