Néhány napon belül az Ukrán Biztonsági Szolgálat 6 embert felfed amelyek hamis információkat terjesztettek koronavírus-rol

n_7300_53511640.jpg

 

Az SZBU internetes agitátort tartóztatott le Odesszából, amely a COVID-19-rel kapcsolatos hamis információkat terjesztett és az agresszív ország érdekében elősegítette a szeparatizmust. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat es Nemzeti Rendrséggel együttmúködve 5 személyt letartóztatottak, Csernyivci és Luhanszk régióban.

A hírszerző szolgálatok megállapították, hogy az ukrán állampolgárnak nemcsak a koronavírussal kapcsolatos hamis információk kellett terjeszténi, hanem az Ukrajna területi és államhatárának megváltoztatására felszólító anyagok közzétételével is.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat ismételten sürgeti, hogy ne bízzon a nem ellenőrzött forrásokból származó információkban és arra kéri az állampolgárokat hogy ne terjesszék az ilyen üzletet tovabb.

A koronavírusok terjedésével kapcsolatos minden naprakész információ elérhető az ukrán Egészségügyi Minisztérium és más kormányzati ügynökségek hivatalos weboldalán.

https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/7300#.exqioc57.dpbs

Címkék: Ukrajna, SZBU