Az orosz Sputnik V oltóanyag nem megbízható a sok halálesetek miatt

55370332_401.jpg

A Sputnik V bejelentését kísérő összes diadal ellenére Oroszországban nagy a bizalmatlanság ez a vakcina iránt. A Levada Center felmérése szerint az oroszok 58% -a még ingyen sem hajlandó beoltani a koronavírust az orosz Sputnik V vakcinával. Alapvetően aggódnak a mellékhatások miatt, és hogy a vakcina klinikai vizsgálata még nem fejeződött be. És annak ellenére, hogy Oroszország azon országok között van, ahol a koronavírus-járvány érte a legsúlyosabban. A koronavírusos helyzet megfigyelését végző orosz központ szerint összesen 2,7 millió ember betegedett meg a Covid-19-ben, és több mint 47 ezer orosz halt meg tőle.

Még az ideiglenesen elfoglalt Donyeck és Luganszki területek negatív vélemények hallatszanak a "Szputnyik-V" -ről. Tehát Anna Radjuk, az úgynevezett "a DPR egészségügyi miniszterhelyettesének" Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely kritizálta az orosz oltást számos és kiszámíthatatlan mellékhatása miatt.

A Sputnik V-t még nem hitelesítette az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az Egészségügyi Világszervezet. Általánosságban az EBESZ úgy véli, hogy az orosz vakcina valójában nem bizonyítja a hatékonyságot, mivel az oltás után ismételt eseteket regisztráltak a Covid-19-ben szenvedő betegek további megbetegedéseiben, beleértve a súlyos formát is.

Példalu:

  1. október - az oltást követő klinikai vizsgálatok 3. szakaszában a vakcinakísérletekben résztvevők közül 10 ember fertőződött meg;
  2. november (Altaj terület) - az egyik egészségügyi intézmény 3 egészségügyi alkalmazottja az oltást követően koronavírussal fertőződött meg;

- 2020. november (Kurszki régió) - november 17-én a Kurszki régió legfelsõ vezetése, a rendörség és az Orosz Föderáció FSB-je közül 42 embert oltottak be. Közülük 10-en azonnal megbetegedtek a COVID-19-ben, és további 2 ember meghalt a Kurszki régió kormányzójának hivatalából.

Az elcsatolt Krímben Maxim Csurilov (18 éves) tengerész oltása után hosszú ideig a szevasztopoli haditengerészeti klinikai kórház intenzív osztályán tartózkodott.

Moszkvában az OMON tisztjeinek oltása során súlyos szövődmények, görcsök, szédülés stb. Általában az Orosz Föderációban a Szputnyik-V oltással összefüggő rohamrendőrök között 5 haláleset történt.

Kétségtelen, hogy amikor az orosz magánklinikákon megjelennek az európai vakcina, a magas költségek ellenére is nagy lesz a kereslet. Ez pedig komoly károkat okozhat Oroszországnak.