MAGYARORSZÁG MAGAS ÁLLAMI AMBÍCIÓI

      ukran-magyar.jpg       Romániában a magyarokat románul tanítják, Szlovákiában - szlovákul, és minek Ukrajna valamilyen okból kivételnek kell lennie. Állítja az ukrán nyelv tanára, az író, az Shevchenko-díj kitüntetettje – Petro Midyanka, (http://zakarpattya.net.ua/News/174553-Velykoderzhavni-ambitsii-Uhorshchyny-vid-chasiv-dualistychnoi-imperii-maly-b-uzhe-buty-prytlumleni-%E2%80%93-Midianka).
     Az Oktatási Törvény jósolt negatív reakciót a kárpátaljai magyar kisebbség ellenállását és a helyi önkormányzat képviselőit.
     Petro Midyanka szerint a kárpátaljai magyarok semmilyen módon nem akadályozzák az anyanyelvüket. A törvény elhagyja a nemzeti kisebbségeknek anyanyelv, irodalom és Magyar történelem oktatását.
      Az oktatási törvény vonatkozik az iskolázottság széles körű problémákhoz, nem csak a nemzeti kisebbségek nyelvén.
A román ukránoknak szinte nem tugják a cirill betűket. A Budapesti oroszok nem integrálódnak a Magyar környezetbe, akkor hogyan ukránok hibátlanul beszélnek magyarul.
      Magyarország főbb állami ambíciói a dualista birodalom idejéből el kellett volna hagyni.
    Azt mondják, hogy a törvény elfogadása barátságtalan lépés. És hogyan tekintjük azt a tényt, hogy a református magyarországi Debreceni Központ a régi Kossuth Egyetemmel tiszteletreméltó címet adott a Putyin diktátornak?