Medvedcsuk birodalmának vége.

Viktor Medvedcsuknak öt évbe telt, hogy méltóság forradalma után a kulisszák mögötti funkcionáriusból politikai nehézsúlyúvá nőtte ki. De kiderült, hogy az új kormány készen áll a radikálisabb lépésekre. A közelmúlt eseményei pedig csak megerősítik, hogy az ukrán biztonsági szolgálat komolyan odafigyelt Medvedcsukra.

Az első és stratégiailag helyes döntés a Tarasz Kozak és tévécsatornái - a 112, a ZIK és a NewsOne - elleni szankciók voltak. Az ok nyilvánvaló - ukránellenes propaganda és munka Oroszországra. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szerint az ukrán biztonsági szolgálat által szolgáltatott bizonyítékok annyira kemények, hogy a szankciókról szóló döntés nem hagyott kétséget.

De fontos, hogy a szankciók okai között szerepeljen nemcsak Oroszországgal kapcsolatos információs munka, hanem hogy a különleges szolgálatok megállapították, а Medvedcsuk tévécsatornáit az ideiglenesen elfoglalt Ukrajna területről finanszírozzák.

Számos szakértő megjegyezte, hogy az élő közvetítések valódi közönsége, amelyet a három tévécsatorna jelenleg a Youtube-on tárol, körülbelül 2-3 ezer ember.