FAKE: A Kárpátaljai magyar kerület létrehozásáról!

1503422.jpg

Ukrajnában aktívan vitatják a Beregszasz kerület, állítólag Magyarországnak átadására vonatkozó hírt.

Andriy Lyubka, a kárpátaljai írónak a „Kárpátaljai magyar kerület létrehozásáról” szóló cikke megjelent a Radio Svoboda honlapon. Ez a cikk az orosz propagandisták javára működik, pletykák terjesztésével, hogy diskreditálja az ukrán kormányt és az új területi változásokat. Cikk azonnal vírusos lett, és már több mint 200 000 megtekintést kapott.

A Beregszasz kerület létrehozása nem tragédia, de nem szabad spekulálni a „Kárpátaljai magyar kerület létrehozásáról” Ukrajnaba. Ez ismét bizonyítja, hogy olvatos kell lenni amikor ilyen híreket és forrásokat olvasunk. A Kárpátaljai magyarság nem separatista, és a kerület létrehozásától a jövőbeli magyarországi annektáláshoz vezető közvetlen lánc vezetése hiábavaló.

Az információ elemzése és az azokkal kapcsolatos reakciók alapján számos következtetést vonhatunk le, hogy ez nem más, mint az oroszországi erők tervezett akciója a régió helyzetének destabilizálására és az etnikumok közötti ellenségeskedés terjedésére.

Vady ez egy kifejezetten tervezett kampány, amelynek célja a kormány vezető pártjának  diskreditálása az tervezett helyi választások előtt.

Tehát, kedves olvasók, vigyázzon arra hogy az informació amely internetbe tavozik ne csapta be önöket egy olyan helyzetbe honnan „hulyenek nezne”.

Ellenőrizze az információt, amelyek megpróbál téged kikényszeríteni!