AZ UKRÁN OKTATÁSI REFORM, MINT A GYŐZELEM LÉPÉSE A MAGYARORSZÁGI VÁLASZTÁSOKON

1507744671_3938.jpg

 

2018 áprilisában Magyarországon kerül sor a Közgyűlés megválasztására. Azok, akik nem állandó lakhellyel rendelkeznek Magyarországon, de akik magyar útlevelekkel rendelkeznek, szavazhatnak a választásokon.

Júliusban az ország miniszterelnöke és a Fides párt vezetője, Victor Orban levelet írt külföldi magyaroknak, akik szavazásra szólítottak fel a parlamenti választásokon.

Orbán úr szavazata szerint részt vesz "a Kárpát-medence sorsának és jövőbeli országainak megoldásában".

Ezért a magyar érzések Ukrajnában játszott szerepe, és még a közelgő választási kampányra való tekintettel is nagyon kiszámítható.

A szakértők úgy vélik, hogy Kijev nem változtathatja meg álláspontját, bár nem zárja ki, hogy a konzultációk és a tárgyalások, valamint az európai struktúrákra vonatkozó jogszabályok vizsgálata után lehetőség van kisebb intézkedések meghozatalára.

Természetesen a nyilatkozatok összhangban vannak Victor Orban pártpolitikájával, de a probléma sokkal szélesebb. Úgy gondolom, hogy a felgyorsult kulturális és nyelvi terjeszkedés lehetővé tenné mind Magyarországonak, mind Romániának, hogy alapulhasson további kijelölése más állításokat Ukrajnának.

Ezek lehetnek azok a területek nagyobb autonómiája, amelyekben a magyarok és a románok együtt élnek, és területi követelések.

Ukrajna rossz politikája azt eredményezte, hogy a magyar állam nagy támogatója számukra, mint Ukrajnában. Ez egy vad helyzet, de ezek az emberek inkább Magyarországra irányulnak. És ezt a helyzetet leghamarabb ki kell javítani.