OROSZ HIBRID HÁBORÚ

 

48746ddc-e4ed-44da-a56c-b8fb27a9c08c_w1023_r1_s.jpg

   Ismét az orosz hibrid agresszió pozitív eredményeket ad. Úgy tűnik, hogy egy civilizált világ négy évvel az ellenségeskedés után Ukrajna keleti részén és a Krím elkülekedésével végül képes felismerni Oroszország cselekvéseinek ravaszságát a nemzetközi jog manipulálásában és a döntéshozatali eljárásokban.

   Azonban "folyamatosan aggódó" Európának még mindig nehéz megérteni, hogy a Kreml még soha nem játszott, és nyilvánvalóan nem fog játszani a szabályai szerint.

     Miután meggyőző győzelmet aratott a magyarországi parlamenti választásokon, az uralkodó párt Orbán Viktor "Fidesz" előre láthatóan nem változtatott retorikán mind az EU-val, mind Oroszországgal fenntartott kapcsolatok tekintetében. Egy aktív orosz műhold Európában - Magyarország ismét blokkolta az Ukrajna-NATO Bizottság találkozóját a külügyminiszterek szintjén, amelyre április 27-én került sor.

    Nem számít, Oroszország nagyszerű ajándék a nyugati szomszédból, az EU és a NATO tagjából, Ukrajna nemzetközi védelmi kezdeményezéseinek blokkolásáról, bár a vitatott magyar-ukrán magyar nemzeti kisebbségek semmi közük sincs a biztonsági és védelmi szektorhoz.

    A kompromisszum továbbra is Ukrajna "Oktatásról" szóló törvényének elfogadása, amely 2007. május 28-án lépett hatályba, és különösen Magyarország fenntartására vonatkozó fenntartásainak kérdése. Saját kezdeményezésére vagy sem, Magyarország fáradhatatlanul megpróbálja manipulálni az "Oktatásról" szóló törvényt a kétoldalú kapcsolatok síkjától egy stratégiai szinten.

    2018. 04. 27 Péter Szijártó, a NATO-országok diplomáciai osztályainak vezetőinek találkozóinak "területéről" természetesen, Ukrajna részvétele nélkül kommentálta Magyarország szilárd álláspontját, határozottan elutasította a nemzeti kiskorúak politikájának Ukrajnával kapcsolatos magatartásának minden kritikáját. Siyyarto határozottan kifogásolta a Kreml irányába tett további nyomásgyakorlás kritikáját az orosz agresszív politika hátterébe. Változata szerint a budapesti ilyen hivatalos politika fő célja "a kárpátaljai 150 ezer magyar közösség jogainak és érdekeinek fenntartása, amelyet kizárólag a magyar hatóságok végeznek külső beavatkozás és támogatás nélkül". Továbbá az ideges magyar diplomata hozzátette, hogy Magyarország még a NATO szolidaritását is várja ebben a kérdésben.

  A hibrid információs tehnológiák élénk megnyilvánulása az, hogy megakadályozza Ukrajna védelmi együttműködését a NATO-val, egy olyan országgal, ahol jelentős magyar közösség él, miközben felszólítja a NATO-t a szolidaritásra ebben a ...

 Az őszinte manipuláció és a józan ész hiánya olyan magas rangú politika, amely minimálisra csökkenti annak lehetőségét, hogy Ukrajna legalább a NATO-val feltételezhetően közeledjen. A közeledés, amely garantálja a biztonságot és a stabilitást mind Magyarországra, mind Kárpátalja magyarországi kisebbségére nézve, akinek biztonsága a szomszédunknak annyira szorgalmas.

 Tekintettel Moszkva növekvő befolyására Budapestre és a Fides uralkodó párt elfogadására a parlament alkotmányos többségével, további indokolt fenyegetések vannak az ukrán nemzetközi kezdeményezések blokkolásában az európai és az észak-atlanti integrációs vektorokban. És kétségtelenül meg lehet jegyezni, hogy Oroszország a harmadik fél ebben a "háromszögben".