Különleges szolgáltatások összeütközése 2019-ben

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87412597e7ea346729e03d314a5284a024ea.jpg

         A Kreml egyértelműen rájön, hogy Oroszország prioritásai az ukrán fronton megvalósulhatnak, ha az ukrán különleges szolgálatok demoralizálnak.

     A katonai erőforrások korlátozott használata miatt a Kreml összességében azt jelenti, és továbbra is támaszkodik egy belső többszintű konfliktusra Ukrajnában.

        Az ilyen konfliktus eredményeképpen a "mindenki háború mindenki ellen ", a társadalom szegmentálása és szétesése, a társadalmi csoportok közötti kölcsönös bizalom megsemmisítése, valamint az ukrán közösség azon képességének általános csökkenése, hogy érdekeit védje és ellensúlyozza a külső negatív hatásokat.

      A forgatókönyv végrehajtásának legfőbb eszközei Ukrajna számára átfogó információk és pszichológiai műveletek, szabotázs és felforgató intézkedések, amelyek célja az ukrán vezetői döntéseinek befolyásolása az országon belül és külföldön.

        Sikeres végrehajtás magában foglalja az olyan fenyegetések elleni küzdelmet célzott támadásokat, amelyek elsősorban a különleges szolgálatok és hírszerző ügynökségek ellen küzdenek. Éppen ezért már felvették az SBU elleni támadások példátlan intenzitását, ami éppen a társadalom és az állam védelme a kívülről ihletett fenyegetésekkel foglalkozik.

        Az orosz propagandisták erőteljes információs képességei az FSB fő fegyverei az SBU elleni küzdelemben.

        Az orosz média figyelmessége az ukrán hírszerző szolgálat számára túlságosan nyilvánvaló és nyilvánvaló: az SBU az egyik legemlékezetesebb ukrán állami szerv, és néha csak az ukrán fegyveres erők számára ad lehetőséget. 2018 nyarától számottevően nőtt az orosz tömegtájékoztató kiadványainak száma az SBU-hoz viszonyítva (júliusban mintegy 3 ezer kiadványból és több mint 6 ezer kiadványból 2018 szeptemberében).

     Sőt, az orosz médiában az orosz információ támadásainak fő iránya az ukrán különleges szolgálatról nyilvánvaló:

  • kritikus infrastrukturális objektumok szabotálása;
  • próbálja megakadályozni Tomasz befogadását és a "vallási háború" felbujtását;
  • a népesség tiltakozó tevékenységét provokáló társadalmi jelszavakat indítva, különös hangsúlyt fektetve a felforgató akciók végrehajtására - pogromok, épületek lefoglalása és közlekedés - a fiatalkorú tizenévesek erre a célra történő felhasználásával.

        Fontos, hogy világosan megértsük, hogy Moszkva semmiképpen sem hagyja Ukrajna egyedül. Az orosz hírszerző szolgálatok továbbra is befolyásolják az ukrán helyzetet az "orosz intézkedés elképzeléseinek végrehajtása az etnikai orosz területeken ".