AZ OKTATÁS REFORMJÁRA VONATKOZÓ GONDOLATOK

magyarellenes-dokumentumfilmet-mutattak-be-az-ukran-sajtoban.jpg

   Emlékeztetve Magyarország történelmére, annak jelenlegi helyzetére és a nemzetközi színtérre. Ez egy olyan ország, amely területének 2/3-át elvesztette az első világháború után. A legtöbb elment Romániába, egy kicsit többet - Szerbiába és Szlovákiába, és egy kicsit Ukrajnába. Magyarország politikájában nagyon hasonlít Oroszországra, mert Európa globális destabilizálását akarja. Miért? Mert ebben az esetben képes lesz visszatérni a rég elveszett területeket. Magyarország mindig is támogatta Oroszországot, mivel régóta az orosz pénzügyi intézmények belépésének központja. Emiatt nem tudnak kedvezően viszonyulni hozzánk.
     Ukrajna nem végez kényszerített asszimilációt! Az "Oktatásról" szóló törvény szerint egyszerűen az ukrán nyelv megtanulását kérte. Nagyon udvariason, egyébként. És ot hisztérika van. Miért? Adóink rovására bevándorlókat készítünk saját területünkön. Ők az ukrán magyar iskolákból származnak, és nem beszélik az államnyelvet. Itt a kérdésem: hova fognak menni ezek az emberek, és mit fognak csinálni? Ukrajnának nincs kilátásai. Nem integrálódnak társadalmunkba és menek Magyarországra. 
      Természetesen, Magyarországot és Romániat nagyon elégedett az ukrán helyzethez az elmúlt 26 évben: nem reagáltunk arra a tényre, hogy elosztják útlevelüket.
      A szomszédok arra törekszenek, hogy Ukrajna kárára igyekezzenek érvényt szerezni. És miért ez nekünk? A kapcsolatoknak kölcsönösen előnyöseknek kell lenniük. Ha Magyarországon van nehany vasárnapi iskolák, ahol ukrán nyelvet hetente több órában tanítanak, akkor ugyanaz a helyzet legyen velük Ukrajnában.