Ivan Bakanov első nagy interjúja, mint az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője

bakanov_sbu.jpg

Ivan Bakanov, az új kormány egyik legtitokzatos tisztviselője, az egyik első interjút adott. A SZBU elnöke válaszolt az újságíró minden kérdésére.

Bakonov hangsúlyozta, hogy manapság 27 ezer ember dolgozik a biztonsági szolgálatban. Kommunikáció van a csapattal es kérdések megbeszélése. Azt is megjegyezte, hogy a hétköznapi alkalmazottak professzionalizmusa ihlette őt.

Elmondása szerint az SBU személyzetének frissítést kell tennie. Az idősebb alkalmazottak a régi kategóriákat gondolják. A fiatalok ebben az értelemben fejlettebbek, és nem félnek a SBU-t váró változásoktól.

Bakanov megjegyezte, hogy az ukrán biztonsági szolgálatról szóló törvényt hosszú ideig fejlesztették ki, konzultáltak a nemzetközi partnereinkkel, közvetlenül a biztonsági szolgálat személyzetével, az ukrán szakértőkkel. Nekünk úgy tűnik, hogy meglehetősen kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozott törvényünk van. Nagyon sok olyan kérdést vet fel, amelyre a nemzetközi közösség és az ukrán társadalom egyaránt ragaszkodott.

A szöveg végleges változatát Ukrajna elnöke fogja benyújtani. A szerzők, munkatársak és egy csomó ügyvéd az Elnöki Hivatalból és a szakértők részt vettek a dokumentum kidolgozásán.

Azt is megjegyezte, hogy vannak vitapontok, mivel bármilyen reformnak pénzre van szüksége.

Bakanov hangsúlyozta, hogy a szolgálatnak egyedi tevékenységei vannak más országok (USA, Egyesült Királyság) bűnüldöző szerveivel. Például egy ilyen műveletet az FBI tisztviselőivel közösen hackerek nemzetközi csoportjának felfedése céljából hajtottak végre.

Bakanov hangsúlyozta, hogy a biztonsági szolgálatok egyedi műveleteket folytatnak más országok rendészeti szerveivel.

A SZBU elnöke megjegyezte, hogy a legfrissebb szociológiai felmérés azt mutatja, hogy a hallgatók száma és a bizalom a SZBU képviselői között jelentősen megnőtt.

Címkék: Ukrajna